Anonym rådgivning

Økonomisk rådgivning er altid en god ide; privatøkonomisk rådgivning er ofte fundamentet for en tryg og sund privatøkonomi. Dog er der mange, der opsøger rådgivningen for sent. Det kan være svært, når overblikket over økonomien er væk. Hvis man har mistet overblikket over sin private økonomi, kan det, for mange, være grænseoverskridende at skulle sidde foran sin bankrådgiver og modtage rådgivning. Derfor er det muligt at modtage anonym rådgivning.

Når man modtager anonym rådgivning, bliver der ikke noteret oplysninger om sagen nogle steder. Hverken navn, CPR-nummer eller lignende bliver skrevet ned. På den måde er man sikker på, at rådgivningen er helt og aldeles anonym. Men hvordan foregår anonym rådgivning? Og hvad kan rådgiverne egentlig hjælpe med? Disse spørgsmål får du blandt andet svar på her.

Hvad kan jeg få rådgivning om?

Hvis du har mistet overblikket over din økonomiske situation, kan du tilmelde dig til anonym økonomisk rådgivning. Rådgiverne kan hjælpe med at danne et overblik over din økonomi; indtægter, udgifter, gæld og lignende forhold. Du kan få hjælp til at lægge et budget, som kan skabe balance mellem dine indtægter og udgifter. Du kan også modtage rådgivning om dine rettigheder, forpligtelser, handlings- og løsningsmuligheder som skyldner. Anonym rådgivning kan altså hjælpe dig ud af din økonomiske situation og hjælpe dig til at få overblikket over din økonomi tilbage.

Hvordan foregår anonym rådgivning?

Den anonyme rådgivning bliver ofte foretaget af frivillige rådgivere. Disse er typisk uddannede bankrådgivere, økonomer, socialrådgivere, jurister eller lignende. Anonym rådgivning er, som før nævnt, selvsagt anonym. Derudover er den uafhængig. Anonym rådgivning er typisk for dem, der har en lav indkomst, stor gæld eller et lavt rådighedsbeløb. Idet rådgivningen bliver foretaget af frivillige, er den ofte gratis. Det er altså en stor fordel ved den anonyme rådgivning. Du kan både modtage anonym rådgivning telefonisk eller ved at møde op på et givent sted, hvor anonym rådgivning bliver tilbudt.

Billede af anonym rådgivning

Har jeg andre muligheder?

Hvis du ikke passer ind i beskrivelsen af, hvem der kan modtage anonym rådgivning, har du alligevel andre muligheder for rådgivning, der ikke foregår i banken. Hvis du gerne vil have overblikket over din økonomi, eller hvis du mangler rådgivning om et givent produkt, kan det være en god ide at søge råd hos en uvildig rådgiver. Hvis du søger rådgivning hos en uvildig rådgiver, undgår du et, potentielt, ubehageligt møde med din bankrådgiver. En uvildig rådgiver kan hjælpe dig med flere ting end den partiske. En uvildig rådgiver kan blandt andet rådgive dig om, hvor du skal placere din pensionsopsparing for at få mest muligt ud af denne.

Da en uvildig rådgiver ikke arbejder frivilligt, koster det som regel et mindre beløb. Dog kan dette ofte betale sig, idet en uvildig rådgiver har dine behov og ønsker som førsteprioritet. Det har en bankrådgiver i realiteten også – en bankrådgiver er dog også ansat i banken. Derfor vil en bankrådgiver altid anbefale bankens produkter på trods af, at disse ikke altid er de billigste eller mest fordelagtige i forhold til din økonomiske situation.