Boligmangel

Der har de senere år været boligmangel i Danmark – hovedsagligt i storbyerne. Storbyerne trækker flere og flere indbyggere hvert år og det gør det derfor svært at finde en bolig til alle i storbyerne. Det er især de studerende, der hvert år flytter til en af storbyerne i Danmark for at studere.

Der er svært at finde en lejebolig i storbyerne og priserne på ejerbolig er på nuværende tidspunkt høje. Det er de færreste studerende, der har en indkomst, hvor de har råd og kan blive godkendt af bankerne til at købe en ejerbolig i en af storbyerne.billede af boligmangel

Forældrekøb

Som konsekvens af den massive boligmangel i storbyerne, herunder især København, er der mange forældre, der vælger at købe en ejerbolig og lejer den ud til deres barn. Det kan være en fordel for dig som forælder såvel som dit barn at købe en ejerbolig til dit barn. Dette kaldes et forældrekøb. Det kræver dog, at du som forælder har en god økonomi og en høj friværdi.

Udover at et forældrekøb kan sikre, at dit barn får tag over hovedet, så kan det også have nogle økonomiske fordele for dig som forælder. Dette skyldes. at i takt med at boligmanglen stiger, så stiger priserne på ejerboligerne også. Det betyder, at du som forælder kan lave en rigtig god investering ved at købe en ejerbolig til dit barn.

Du kan læse mere om forældrekøb her.

Lejeboliger eller kollegier

Som nævnt overstående så er lejeboligerne svære at få øje på i storbyerne. Hvis du som forældre ikke har muligheden for at købe en ejerbolig til dit barn, så kan det være en fordel, at skrive dit barn op på ventelister til de mange boligforeninger i Danmark. Der er i nogle boligforeninger en ventetid på op til 20 år eller derover, og det er derfor en god idé at skrive dit barn på ventelisten i god tid.

Der er ligeledes mange kollegier rundt i storbyerne, som er beregnet til studerende. På trods af dette er der stadig boligmangel for de studerende. Det kan derfor anbefales at søge kollegier i god tid.

Vær grundig og varsom

Når du skal finde en bolig, hvad enten det er lejebolig, ejerbolig eller forældrekøb så er det vigtigt at holde tungen lige i munden. Der er mange falske boligannoncer rundt på nettet, hvilket du skal være opmærksom på, især som lejer af en bolig. Dette skyldes, at du som lejer kan risikere, at betale en tårnhøj husleje samt depositum. Det er derfor en fordel at være grundig, når du søger efter bolig på boligmarkedet.

Hvis du er sent ude med at finde en bolig, så er der på internettet mange forskellige boligportaler, hvor det kan være muligt at finde en bolig. Dette er dog aldrig den lette måde at finde en bolig, da der i nogen tilfælde ikke er nogen respons på dine bolighenvendelser. Derudover koster det penge at få adgang til flere af boligportalerne. Derfor er det en god idé, at være varsom med mange af hjemmesiderne, sådan at du sikrer dig, at du ikke betaler penge til en fupside, hvor du alligevel ikke finder en bolig. Du kan eventuel benytte trustpilot for at finde ud, hvilke sider der kan svare sig at søge bolig på.