Finansiel rådgivning

Spar flere tusinde kroner ved brug af uvildig finansiel rådgivning

I mange tilfælde kan det betale sig at supplere bankens rådgivning med finansiel rådgivning fra en uvildig rådgiver. Når du er til møde med din bankrådgiver har rådgiveren interesse i at tjene penge hjem til banken. Ved uvildig finansiel rådgivning er det udelukkende dig der er i fokus, da den uvildige rådgiver vil hjælpe dig og din økonomiske situation bedst mulig.

Skift bank og spar penge

Forbrugerrådet Tænk offentliggjorde den 25 oktober en undersøgelse, hvor de havde testet priserne blandt 26 pengeinstitutter. Undersøgelsen viste, at du blot ved at skifte bank kan spare 25.000 kr. om året. Det er især boligejere der kan hente de store besparelser hjem. Men føler du, at tiden eller overskuddet ikke er til at forhandle med banker, kan du ved hjælp af finansiel rådgivning fra en uvildig rådgiver få gjort alt arbejdet.

Den uvildige rådgivere indhenter og forhandler tilbud hjem til dig fra bankerne. Der er nemlig flere parametre du kan spare penge på hos banken, blandt andet på renten, gebyrerne samt omkostningerne, og når du får uvildig finansiel rådgivning, ved den uvildige rådgiver lige netop hvor og hvordan han skal presse bankerne længest ned i pris. Undersøgelsen fra Forbrugerrådet Tænk viste, at det er de jyske mindre banker der er billigst, så hvis du selv har mod på at skifte bank, skal du være opmærksom på renten og de gebyrer der følger med, når du optager et nyt lån.

Billede af finansiel rådgivning
Ved finansiel rådgivning kommer rådgiveren 360 grader rundt om din økonomi

Er du ikke kun interesseret i at skifte bank, men ønsker du også at få gennemgået hele din økonomi, og se om du kan spare endnu flere penge, ved hjælp af uvildig finansiel rådgivning, så kan det betale sig når:

• Du skal låne penge

Ved uvildig finansiel rådgivning vejleder og guider rådgiveren dig til at vælge det bedste og billigste lån, da rådgiveren har et overblik over lånemulighederne blandt alle banker, og ikke blot én bank, som din bankrådgiver har. Det honorar du skal betale ved uvildig finansiel rådgivning, kan du få mange gange igen, når du får et billigere lån, end hos din egen bank.

• Du har gæld

Du kan få uvildig gældsrådgivning, hvor dine gældsposter bliver så billige som mulig ud fra din økonomiske situation. I og med at din egen bankrådgiver gerne vil tjene penge på at låne dig penge, kan du ikke være sikker på, at det giver dig den bedste og billigste sammensætning af lån.

• Du skal spare op til pension

Din bankrådgiver vil uden tvivl ganske gratis gerne tilbyde dig at beregne, hvordan din økonomiske situation ser ud, når du ikke længere skal arbejde. Men bankrådgiveren vil efterfølgende også forvente eller om ikke andet forsøge at sælge dig nogle af bankens produkter. Ved uvildig finansiel rådgivning er der ikke nogen salgs agenda for mødet, rådgiveren ønsker blot at finde den bedste løsning for dig, så du får mest muligt ud af din pension, og ikke skal betale unødige gebyrer eller omkostninger.

• Du skal investere

Få uvildig rådgivning når du skal investere, da er du sikker på, at der ikke er interessekonflikter blandt banker og investeringsforeninger. Du er i stedet sikker på, at du får det største afkast på din investering. Den uvildige rådgiver kan hjælpe dig med at finde det mest fordelagtige sted at investere dine penge ud fra din økonomiske situation.

• Du skal skilles

Ved hjælp af uvildig finansiel rådgivning kan du komme nemmere igennem din skilsmisse. Du har sikkert rigelig at tænke på i forvejen, og du vil gerne, at du kan læsse noget af dine skuldre, når du står i denne situation. En uvildig rådgiver kan hjælpe dig med at falde godt til i din nye økonomiske situation. Det kan være, at det er en fordel for dig at skifte bank og realkreditinstitut, så du endda får flere penge mellem hænderne.

Den uvildige rådgiver skal være under tilsyn af Finanstilsynet

Når du benytter dig af finansiel rådgivning skal du være opmærksom på, at den uvildige rådgiver skal være under tilsyn af Finanstilsynet under kategorien ”Finansiel rådgiver”. Herved sikrer du dig, at du får finansiel rådgivning som løbende bliver gået efter i sømmene og som derfor lever op til Finanstilsynets krav.