Pensionsrådgivning

Få mest muligt ud af din pension med pensionsrådgivning

Der findes tre typer pension. Hvis du er lønmodtager, sørger din arbejdsgiver, i de fleste tilfælde, for at noget af din løn bliver indbetalt til en pensionsopsparing. Derudover er det danske system bygget sådan op, at du kan få folkepension, når du når folkepensionsalderen. Du har også mulighed for selv at tage styringen på din pensionsopsparing, ved at oprette en individuel pensionsordning.

Det varierer meget fra person til person, om man ønsker en individuel pensionsordning, da det afhænger af, hvor meget du ønsker at leve for, når du skal på pension. Hvor meget du vil have til dig selv som pensionist, hænger også sammen med hvor meget du kan og vil undvære til dig selv nu.

billede af pension

Vær en kritisk bankkunde

Du kan sagtens gå i din bank og få pensionsrådgivning. Men når du går i banken, vil de også forvente, at du køber nogle af deres produkter, så som deres tre typer af pensionsopsparinger: Ratepension, alderspension og livrente. Hvad du skal være opmærksom på, når du snakker med din bankrådgiver er, at bankrådgiveren hele tiden balancerer mellem kundens krav om rådgivning og bankens krav om indtjening. Derfor skal du være meget opmærksom på de omkostning og gebyrer en bankrådgiver pålægger din case.

Få flere penge ud af din pensionsopsparing

Om ikke andet kan det være et rigtig klogt valg, at få en uvildig finansiel rådgiver til at kigge dine pensionspapirer igennem, inden du skriver under på papirerne. Herved sikrer du dig, at hvis der er noget, der kan gøres bedre eller billigere i den ordning, du er ved at skrive under på, så finder den uvildige rådgivere det.

Vælg et pensionsselskab der ikke er bankejet

Ønsker du at skabe en pensionsopsparing uden om banken, kan du vælge at investere dine penge. Du kan investere dine penge i en bolig, aktier, obligationer, investeringsforeninger eller sætte dine penge ind på en højere rentekonto. Vælger du at spare op gennem et pensionsselskab, skal du være opmærksom på, om selskabet er bankejet eller ikke. De bankejede pensionsselskaber giver et dårlige afkast, da bankernes fokus ligger i, at tjene penge til ejeren, hvor ejeren ikke skal løben nogen risiko. Hvilket er kritisk, da fokus burde ligge i, at give kunden den bedst mulige afkast.

En uvildig rådgiver kan hjælpe dig med pensionsrådgivning. Rådgiveren kan svare dig på følgende typiske spørgsmål i forbindelse med pension:

  • Hvordan skal jeg spare op til pension?
  • Hvor meget skal jeg spare op i måneden til pension?
  • Hvor meget får jeg til mig selv, den dag jeg går på pension?
  • Skal jeg afbetale min gæld eller spare op?
  • Er dine pensionspenge investeret rigtigt?
  • Betaler jeg for meget til mit pensionsselskab?

Få det bedste afkast

En uvildig rådgiver modtager hverken provision fra bankerne eller pensionsselskabernes, hvorfor du sikrer dig en pensionsopsparing, der giver det bedste afkast til dig og din opsparing. Rådgiveren hjælper dig med at lave en opsparingsstrategi ud fra den økonomiske situation, du står i nu.