Skilsmisse økonomi

Få råd om skilsmisse økonomi

Står du midt i en skilsmisse? Eller overvejer din partner og dig at lade jer skille? Så kan du finde gode økonomiske råd her. Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du står i en skilsmisse.

Udtrykket skilsmisse økonomi bliver brugt mere og mere, hvorfor behovet inden for området er stigende. Du står i en situation, hvor du har følelserne helt uden på tøjet, og du står pludselig i en uvant situation, hvor du skal tage stilling til mange ting alene – heriblandt din økonomi.

Når du skal skabe et sundt grundlag for din fremtidige økonomi, kan du begynde med at tage stilling til følgende ting:

  • Skal der lægges et nyt budget?
  • Skal bilen sælges? – Eller hvem skal beholde den?
  • Skal huset sælges?
  • Skal én af partner beholde huset og omlægge boliglånet?
  • Skal sommerhuset deles?
  • Skal forsikringerne ændres?
  • Skal din pension ændres?
  • Skal du søge økonomisk tilskud eller bidrag?
  • Har du behov for en rådgiver på din side gennem skilsmissen?Billede af skilsmisse økonomi

Hvem hæfter for gælden?

Du hæfter altid selv for din egen gæld. Dette område ved alt for lidt danskere noget om. Hvis du selv har hæftet for noget fælles med din partner, hæfter du for din ægtefælles gæld. Rigtig mange optager lån sammen i banken, når de skal ud at købe en bolig eller bil. Her skriver begge parter under på lånedokumenterne, og herved hæfter I begge for gælden i boligen og i bilen. Har du derimod købt en bolig, hvor det kun er dig der står som ejer af huset og har skrevet under på lånedokumentet, så er det dig der hæfter for gælden. Din partner vil aldrig kunne komme til at hæfte for den. Man hæfter altid kun for sin egen gæld, og det er uanset om i stadig er gift eller skal skilles.

Noget af bedste du kan gøre for dig selv, inden du indgår i et ægteskab er, at tage stilling til de økonomiske konsekvenser der kan være ved en senere skilsmisse. I nogle tilfælde ses det, at en skilsmisse kan have store konsekvenser for den fremtidige økonomi, hvis man ikke har oprettet en ægtepagt.

Når du og din partner vælger at skilles ophører jeres formuefællesskab. Hvis I er enige i, hvordan boet skal deles, behøver I ikke at få lavet en skriftlig bodeling. Men er I uenige i, hvordan boet skal deles, anbefales det at få lavet en skriftlig bodeling, da man derved ved, at alt foregår som det skal, og der ikke er noget at komme efter.

Hvis du og din partner ejer et hus sammen er huset en stor del af bodelingen. I kan vælge mellem at sælge huset, eller lade den ene af jer blive boende. Specielt i disse sager, hvor der er en bolig i blandt, er det alfa og omega at have en uvildig skilsmisse rådgiver på sin side.

Spar penge ved at bruge en uvildig økonomisk rådgiver

Du kan derfor hente rigtig mange penge hjem ved at investere i den rigtige rådgivning, når du skal skilles. Der er mange der har store økonomiske tab ved at gå i gennem skilsmissen uden rådgivning. Med professionel hjælp opnår I en fornuftig løsning på jeres fælles økonomi. I vil begge opleve, at I føler et større overblik og kan have overskud til andre ting som også skal have opmærksom under en skilsmisse.

En uvildig økonomisk rådgiver kan overtage alle forhandlingerne med bankerne, realkreditinstitutterne, pensionsrådgiveren samt investeringsforeningen.