Boligrådgiver

Rådgivning til din bolig

Emnet bolig er bredt og derfor kan en boligrådgiver, som regel, rådgive dig indenfor mange forskellige emner vedrørende bolig. Disse emner kunne være boligsalg, boligkøb eller omlægning af lån.

Salg af bolig

Når du skal sælge din bolig er der mange ting du skal forholde dig til. Der kan være mange grunde til at din bolig skal sælges f.eks. skilsmisse, nyt arbejde der ligger langt væk eller at man ønsker et større eller mindre hus. Når du skal sælge din bolig, skal du gøre dig overvejelser om, hvilken ejendomsmægler du vil benytte. Det kan her anbefales, at du undersøger markedet for at finde den ejendomsmægler der er bedst og billigt.

Du skal også vurdere om du ønsker, at ejendomsmægleren skal lave alt arbejdet for dig, i forhold til salget af din bolig eller om du ønsker, at være lidt aktiv selv og dermed spare lidt penge. Det er en fordel at have en boligrådgiver, ved din side, når du skal sælge din bolig. Dette skyldes at der som nævnt tidligere kan være mange ting, som du skal forholde dig til. Du skal bl.a. vide hvordan din økonomi ser ud nu, men også hvordan den ser ud efter, at du har solgt din bolig til enten den pris du ønsker eller eventuelt mindre.
I den forbindelse er det en god idé at få rådgivning om, hvor stort et afslag du er villig og kan give for, at din bolig solgt. Derudover kan en boligrådgiver give dig sparring i forhold til hvordan du forhandler med den kommende køber og med din bank.

boligrådgivningKøb af bolig

Det at købe en ny bolig er for mange en stor beslutning. Det er for mange deres livs investering, og det er derfor en fordel at søge rådgivning af en boligrådgiver. De beregninger du eventuelt har fået af banken eller f.eks. din købsaftale, er en god idé at få gennemgået sammen med en boligrådgiver.

Et andet aspekt en boligrådgiver kan hjælpe dig med er, at få et overblik over hvordan dit budget kommer til at se ud efter dit boligkøb. I den forbindelse er du også rådgivet om hvad du har råd til at købe for med den levestandard du ønsker. Du vil også kunne blive rådgivet om overordnede faktorer i forhold til dit boligkøb, såsom hvordan er markedet osv. En boligrådgiver kan hjælpe dig både før og efter boligkøbet.

Omlægning af lån

Der findes mange forskellige realkreditlån. Det er individuelt, hvilket realkreditlån der er det bedste og mest optimale, og det er derfor en god idé at få rådgivning af en boligrådgiver. Det kan for mange være svært, uoverskueligt samt kompliceret, at forstå de mange forskellige realkreditlån. Der kan ofte være store besparelser ved både optagelse af det rigtige realkreditlån, men også ved en omlægning af nuværende realkreditlån. Hvis du ønsker at læse nærmere om hvilke realkredit lån der findes, så kan du læse artiklen, hvad koster det at låne til et hus, på www.billigerenter.dk.

Uvildig rådgiver

Der er mange muligheder for boligrådgivning, når du skal finde en boligrådgiver, der kan hjælpe dig med salg af bolig, køb af bolig eller omlægning af lån. Det kan være en fordel, at vælge en uvildig finansiel rådgiver. En uvildig finansiel rådgiver er 100% på din side, og har derfor ikke interesse i at sælge dig noget. Det sidstnævnte ser man ofte i banken, hvor rådgiverne er underlagt bankens budgetter og regler, og de har derfor bankens fortjeneste i hovedet. En uvildig finansiel rådgiver kan hjælpe dig med, at skabe et overblik over de forskellige banker og sikre du er kunde i netop den bank, der er den bedste for dig. Det er en god idé at undersøge de forskellige uvildige finansielle rådgiveres hjemmesider, og se hvad deres fokus område er.

Pengeraadgivning.dk har bolig som fokusområde. Du læse mere på hjemmesiden, hvor det også er muligt at bestille et gratis møde med en uvildig finansiel rådgiver.