Juridisk rådgivning er som ordet indikerer, hvor du kan få rådgivning af en rådgiver, der er ekspert på det juridiske område. Det juridiske område er bredt og omhandler derfor alt, der har med retssystemet at gøre. Med andre ord hjælper en juridisk rådgiver med, at alt forholder sig korrekt og inde for lovens rammer. I og med at juridisk rådgivning kan være bredt, kan du altså også gøre brug af en juridisk rådgiver til mange forskellige områder. Dette kunne f.eks. være i forbindelse boligkøb. Et boligkøb er for mange deres livs største investering og det er derfor vigtigt, at der er styr på alt der vedrører bolighandlen. Netop her kan det være en fordel at få juridisk rådgivning.
Som nævnt overstående så er et boligkøb for mange mennesker deres livs investering og det er i den forbindelse vigtigt, at alt forholder sig korrekt og efter loven. Du vil i forbindelse ved et boligkøb støde på mange begreber og termer, som du måske ikke kender til, men som der skal være styr på. Herunder kan blandt andet et skøde og købsaftale nævnes. Disse to er begge en slags ”kontrakt”, som der skal være fuldstændig styr på og skal være efter loven.
Skøde og købsaftale
Et skøde er et dokument, der fortæller offentligheden, at du er den retsmæssige ejer af boligen. Skødet er placeret i tingbogen og skødet skal indeholde nogen særlige lovmæssige regler, som er vigtige at overholde. En købsaftale bliver ofte forvekslet med et skøde, men det er langt fra det samme. En købsaftale er et dokument, der fungerer som en slags kontakt mellem køber og sælger. I købsaftalen skal der være en meget deltaljeret beskrivelse af, hvad der er indgået af aftaler mellem køber og sælger. Det er i den forbindelse vigtigt, at du som køber får alt skrevet i den kontrakt, som er aftalt fx hvis du skal have vaskemaskinen med i handlen osv. Denne kontrakt er juridisk bindende og du kan derfor ikke gøre krav på noget, som ikke står i denne kontrakt. Du kan læse nærmere om et skøde og købsaftale i forrige artikel her.
Begge dokumenter er altså dokumenter, hvor det er vigtigt at formaliteterne er korrekte og stemmer overens med loven. Det er i den forbindelse en fordel, at få juridisk rådgivning. En juridisk rådgiver kan hjælpe med at skrive et støde og en købsaftale, sådan at du er sikker på at alt er i orden og du dermed kan nyde dit boligkøb.
Juridisk rådgiver eller advokat?
Når du skal finde en juridisk rådgiver, er der mange forskellige slags rådgivere, der kan rådgive dig juridisk. Herunder kan advokatfirmaer og juridiske rådgivere nævnes. Juridisk rådgiver er ikke en beskyttet titel, hvilket betyder at stort set alle potential set kan kalde sig for juridisk rådgiver. Dette gør selvfølgelig, at du som kunde ikke har nogen sikkerhed for, hvilke juridiske kompetencer rådgiveren har. Advokat derimod, er en beskyttet titel. Det er altså kun advokater, der må benytte denne titel. For at benytte titlen skal du altså have studeret jura. Det er endda strafbart for andre end advokater, at benytte denne artikel. Ved at bruge en advokat, når du skal have juridisk rådgivning, så er du sikret at kompetencerne er i orden ved rådgiveren. For at tjekke om en juridisk rådgiver er advokat, kan du kontrollere det på advokatnøglen.dk. På denne side skal alle advokater og advokat firmaer være registreret. Det er altså en fordel, at benytte sig af en advokat i forbindelse med boligkøb. Du kan læse mere om boligadvokat her.