Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/xn--uafhngigrdgivning-hrbn.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Sommerhus køb → Gør dig overvejelser, før du køber et sommerhus

Sommerhus køb

Hvorfor købe et sommerhus?

Der er i dag mange danskere, der vælger at lave et sommerhus køb eller med andre ord; køber et sommerhus. Et sommerhus købes som regel under den forudsætning, at sommerhuset skal være et ”fristed”, hvor du og din eventuelt familie kan ligge hverdagens stress og jag væk og bare slappe af og blot være jer og nyde hinanden sammen.

Nogle vælger at købe et sommerhus udelukkende til eget forbrug, mens andre ser sit sommerhus som en slags investering, hvor der kan tjenes penge i form af at leje sommerhuset ud, når man ikke selv benytter sig af det.

Uanset hvad, der er formålet med sommerhuset, så er det vigtigt at du gør op med dig og eventuelt familie om, I alvorligt ønsker at købe et sommerhus. Herunder er det vigtigt at huske at et sommerhus er en udgift og at I kan rejse en for disse penge, som det koster at købe og holde et sommerhus. Det er derfor vigtigt at I får det klart om købet af et sommerhus er det rigtige for jer samt om I får det brugt.

Billede af sommerhus køb

Hvad skal du overveje ved et sommerhus køb?

At købe et sommerhus er en stor beslutning for dig og ikke mindst for din private økonomi. Det er i den forbindelse vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, før du springer ud i det. At vælge et sommerhus kan på mange punkter være sværere at vælge end en helårsbolig. Dette skyldes at sommerhuset er for de fleste en ekstra bolig og en slags luksus, hvor man kan træffe nogle andre valg end ved helårsboligen.

Ligesom hos en helårsbolig så er din økonomi altafgørende for, hvad du kan sætte næsen op efter i forhold til beliggenhed, størrelse, type, alder og tilstand. Det kan her være en fordel at få undersøgt, hvor meget du har råd til at købe for, inden du leder efter dit sommerhus.

Det er også vigtigt, at du gør dig overvejelser om, hvad det konkret er for at sommerhus, som du ønsker. Ønsker du f.eks. et sommerhus til to i første række ved vandet eller er det et større sommerhus på en stor grund med masser af plads til familie, men som dermed har en mere beskeden beliggenhed?

Når alt dette er overvejet, så kan du begynde at kigge og lede efter dit drømme sommerhus.

Billede af sommerhus køb

Finansiering af sommerhus

Det er vigtigt, at dit sommerhus er finansieret korrekt og på den bedst mulige måde. Måden hvorpå et sommerhus typisk finansieres er ligesom ved en helårsbolig via et realkreditlån, banklån og udbetaling. Du kan læsere nærmere om en helårsbolig finansiering i en tidligere artikel her.

Fordelingen af finansieringen er dog ikke helt ens med en helårsbolig. Ved et sommerhus kan du finansiere op til 75 procent som et realkreditlån. Resten og dermed de resterende 25 procent skal finansieres via banklån og udbetaling. Der er ofte forholdsvis højre renter på et banklån til et sommerhus og det kan i den forbindelse være en fordel at kunne lægge mere i udbetaling. Det skal tilføjes at det først er blevet muligt at finansiere op til 75 procent via et realkreditlån den 25 april 2017.

Overvejer du sommerhus køb, så kan du med fordel også søge rådgivning.
Hos pengeraadgivning.dk kan du få et gratis og uforpligtende møde, hvor du kan se, hvordan en uvildig finansiel rådgiver kan rådgive dig til det rigtige valg af sommerhus både i forhold til pris og beliggenhed samt sikre dig, at dit sommerhus er finansieret korrekt og på den mest optimale måde for dig og din økonomi.