Uafhængig finansiel rådgivning

Hvad er en uafhængig finansiel rådgiver?

En uafhængig finansiel rådgiver har for det meste en økonomisk baggrund samt en lang årrække erfaring i rådgivning af privatøkonomi. En uafhængig finansiel rådgiver er uafhængig af bankerne og har derfor ingen interesse i at sælge dig et produkt. Dette står i skarp kontrast til f.eks. bankens rådgivere, der skal sælge dig et produkt, sådan at banken også har en fortjeneste. Der kan med andre ord siges, at en uafhængig finansiel rådgiver bliver betalt for at rådgive dig i, hvad der er bedst for dig og har 100 procent fokus på dig og dine behov.

billede af uafhængig rådgivning

Få præciseret dine behov og find en uafhængig økonomisk rådgiver der passer til dine behov.

En uafhængig finansiel rådgiver kan rådgive dig på mange områder. Det er derfor en fordel at du som kunde får præciseret dine behov og ved præcist, hvad det er for et område, du ønsker rådgivning i. Det kan f.eks. være at du ønsker rådgivning i hvilket lån og bank, du skal vælge i forbindelse med et boligkøb. Det kan også være du ønsker rådgivning i, hvordan du skal investere dine penge, eller hvordan du får mest ud af din pensionsopsparing. Du kan også få en mere overordnet rådgivning, hvor du kan få rådgivning i, hvordan man lægger et godt budget, eller hvordan du kan spare penge i hverdagen.

Uafhængige finansielle rådgivere har ofte fokusområder. Det er dermed en fordel, at du undersøger de uafhængige finansielle rådgivers fokusområder, og hvad de indebærer. Et fokusområde kan f.eks. være boligkøb, realkreditlån eller pensionsopsparing. Det kunne også være at de havde et fokusområde på overordnet rådgivning.

Når du har præciseret dine behov og er bevidst om, hvad du ønsker rådgivning i, er du klædt godt på til at finde den uafhængige rådgiver, med det fokusområde som passer bedst til lige netop dine behov.

Vær opmærksom på at den uafhængige finansielle rådgiver har en tilladelse.

Det er vigtigt, at du sikrer dig at den uafhængige finansielle rådgiver, der skal rådgive dig har kompetencerne i orden. I dag er det principielt set muligt for alle at kalde sig uafhængig rådgiver. Finanstilsynet fører tilsyn med alle uafhængige rådgivere, der har en tilladelse. Du kan på finanstilsynets hjemmeside se en liste over uafhængige rådgivere, der har tilladelse fra Finanstilsynet. Når din uafhængige finansielle rådgiver har en tilladelse, kan du følge tryg og sikker igennem hele rådgivningen.

billede af uafhængig økonomisk rådgiving

Sammenlign de uafhængige finansielle rådgivere.

Du kan med fordel sammenligne de uafhængige finansielle rådgivere. Du kan sammenligne deres ydelser og priser. Der kan nemlig være stor forskel på omfanget af rådgivningen og på priserne af det. Du kan på internettet søge på priser og ydelser på de forskellige uafhængige finansielle rådgiveres hjemmesider.

Hvis de benytter ordet uafhængige eller uvildige, kan du også vide dig sikker på, at de har en tilladelse fra Finanstilsynet.

På Pengeraadgivning.dk kan du booke et gratis rådgivningsmøde, hvor du har mulighed for at få uafhængig finansiel rådgivning. Derudover kan du finde ud af, hvordan en uafhængig finansiel rådgiver kan hjælpe dig og dine behov bedst muligt. Pengeraadgivning.dk har en tilladelse fra Finanstilsynet.